Propunerile Dacianei Sârbu pentru protejarea copiilor de publicitatea la alimentele nesănătoase au fost adoptate azi de Comisia de Sănătate din PE

0
8

Comisia de Sănătate publica din Parlamentul European a dat un semnal clar ca se angajează in lupta împotriva obezității, prin stabilirea unor reguli mai ferme de protejare a copiilor de publicitatea la alimentele nesănătoase, considera eurodeputata PSD Daciana Sârbu, ale cărei amendamente pe aceasta tema au fost susținute prin vot de majoritatea colegilor.

 

“Astăzi Comisia de Sănătate publica din Parlamentul European a făcut un pas decisiv pentru a-i proteja pe cei mici de pericolul obezității. Am propus o serie de amendamente pentru stabilirea de reguli precise prin care copiii sa fie feriți de bombardamentul continuu al reclamelor la produse nesănătoase. Aceste propuneri urmăresc sa reglementeze clar modul in care poate fi redusa expunerea copiilor la reclamele ce promovează alimentele bogate in zahar, grăsimi, sare. Cu susținerea colegilor mei de la mai multe grupuri politice, am reușit adoptarea acestor propuneri. Este un important pas înainte în lupta împotriva obezității infantile”, afirma eurodeputata.

 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 25% dintre copiii de vârsta școlară din Europa sunt deja supraponderali sau obezi, iar promovarea intensă a alimentelor nesănătoase influențează acest fenomen.

 

Rezultatul votului de astăzi este încurajator, dar el trebuie urmat de alți pași pentru ca reglementarea pe care ne-o dorim sa devina realitate. Fac apel la colegii din Comisia de Cultura sa susțină la rândul lor aceste amendamente. Avem doua oportunități importante: actualul proces de revizuire a regulilor privind audio-vizualul si accentul pus pe combaterea obezității de președinția malteza a Consiliului. Colegii din toate grupurile politice trebuie sa înțeleagă ca au responsabilitatea de a pune sănătatea copiilor înaintea intereselor comerciale ale marilor companii”, adaugă eurodeputata.

 

Daciana Sârbu, vicepreședinta a Comisiei de Sănătate publica (ENVI) din PE, este reprezentanta grupului S&D in procesul de revizuire a Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, din partea comisiei ENVI.