Nicolae Ioţcu: „Solicit public demisia primarului Mircea Jichici”

0
54

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, solicită public demisia primarului oraşului Lipova, Mircea Jichici, pentru „gestionarea defectuoasă a banului public”. Concret, actualul primar al oraşului a pierdut suma de 2.500.000 lei, bani alocaţi de către Ministerul Sănătăţii pentru lucrări de construcţie, reabilitare şi modernizare a Spitalului Orăşenesc Lipova.
În luna aprilie, Ministerul Sănătăţii a repartizat administraţiei locale această sumă, urmare a vizitei pe care ministrul de atunci, Ritli Ladislau, a efectuat-o în judeţul Arad. Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, s-a întâlnit cu ministrul, prezentând strategia la nivel de judeţ, privind modernizarea şi investiţiile în domeniul sănătăţii. „Privim dezvoltarea judeţului în mod unitar, indiferent de culoarea politică. Deşi spitalul de la Lipova nu a fost în administrarea judeţului, am decis să facem demersuri pentru atragerea de fonduri de la minister, având în vedere posibilităţile reduse ale administraţiei locale de a investi şi importanţa pe care acest spital o are pentru locuitorii de pe Valea Mureşului”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Eforturile administraţiei judeţului au fost înţelese la acea vreme de ministrul Ritli, care a alocat 2.500.000 de lei pentru Spitalul Orăşenesc Lipova. Această sumă, împreună cu suma de 1.700.000 de lei, alocată de fosta administraţie a oraşului Lipova, ar fi urmat să fie folosită în reabilitarea pavilionului central, respectiv: extinderea părţii din spate a spitalului, prin construcţia unui corp nou, în care ar fi funcţionat trei secţii: chirurgie generală, obstretică-ginecologie şi ATI, precum şi pentru înfiinţarea unui compartiment de primire urgenţe.
A fost pentru prima dată în ultimii zece ani când de la Ministerul Sănătăţii s-au alocat bani pentru investiţii la Spitalul Orăşenesc Lipova, înţelegându-se importanţa strategică a acestui spital pentru toţi locuitorii de pe Valea Mureşului, singurul spital pe o distanţă de 80 de kilometri.
„Constatăm, la aproape şapte luni de la momentul alocării acestor bani de către Ministerul Sănătăţii, că actuala administraţie, actualul primar, nu a făcut nimic pentru cheltuirea banilor. Eforturile noastre au fost în zadar, pentru că Ministerul Sănătăţii a decis retragerea sumei de 2.500.000 lei, urmare a faptului că nu a fost cheltuită. Solicit public demisia lui Mircea Jichici, pentru management defectuos şi lipsă de interes în ceea ce priveşte investiţiile în oraşul pe care îl conduce. La fel, Sorin Rusu, managerul spitalului, ar trebui să îşi dea demisia şi să lase locul unei persoane preocupate cu adevărat de sănătatea pacienţilor” a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.